Online goud kopen aan de scherpste prijs

Wie investeert in goud munten of baren, maakt een verstandige keuze. Hetzij om uw spaargeld veilig te stellen hetzij als belegging. Bovendien koopt u uw goud makkelijk en snel online aan via Silvercorner.

 

Kiest u voor een levering aan huis van uw aankoop, dan bezorgen wij uw bestelling veilig en discreet via Micropakket. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw bestelling op een gepast moment op te halen in onze winkel. Zo bespaart u ook op de verzendingskosten.

 

Op onze website kunt u de koers van de goudprijs op de voet volgen. Zo bepaalt u heel eenvoudig het juiste moment om uw aankoop te plaatsen.

 

 

Onze selectie munten en baren

goudbaar - 10 gram
€ 617.38

Deze pure gouden staaf weegt 10 gram.  Bij de aankoop van goud investeert u aan 0% BTW!

 

goudbaar - 20 gram
€ 1213.04

Deze pure gouden staaf weegt 20 gram.  Bij de aankoop van goud investeert u aan 0% BTW!

 

goudbaar - 50 gram
€ 2906.92

Deze pure gouden staaf weegt 50 gram.  Bij de aankoop van goud investeert u aan 0% BTW!

 

goudbaar - 100 gram
€ 5750.18

Deze pure gouden staaf weegt 100 gram.  Bij de aankoop van goud investeert u aan 0% BTW!

 

goudbaar - 500 gram
€ 28434.58

Deze pure gouden baar weegt 500 gram. Elke baar heeft een uniek serienummer dat u in staat stelt de oorsprong ervan te achterhalen. U koopt dus goud waarop u 100% kan vertrouwen. Bovendien investeert u aan 0%BTW!

 

goudbaar - 1000 gram
€ 56753.57

Deze pure gouden baar weegt 1000 gram. Elke baar heeft een uniek serienummer dat u in staat stelt de oorsprong ervan te achterhalen. U koopt dus goud waarop u 100% kan vertrouwen. Bovendien investeert u aan 0%BTW!

 

 

 

 

Wij verkopen enkel de meest interessante gouden munten en baren.

 

Bij Silvercorner vindt u o.a. de Gouden Panda , de Gouden American Buffalo en de Gouden Krugerrand . Net zoals alle andere gouden munten in onze selectie zijn deze 3 erg gegeerd onder investeerders omwille van hun verfijnde uitvoering en hun zuiverheid gaande van 22 karaat ( 91,67% zuiver goud) tot 24 karaat (99,99% zuiver goud). Bij elke munt vindt u een uitgebriede beschrijving met de belangrijkste details hieromtrent.

 

De gouden Umicore baren die u bij Silvercorner kunt kopen, zijn van de zuiverste kwaliteit: ze hebben een zuiverheid van 99,99%. Vanaf een gewicht van 250gr worden ze steeds geleverd met echtheidscertificaat en zijn afkomstig van een LBMA erkende producent. Hierdoor zijn ze wereldwijd vlot verhandelbaar.

 

 

 

U kunt edelmetalen kopen in muntvorm of in baren. De keuze is aan u. Meestal hebben gouden munten een hogere prijs per gram dan goudbaren. Maar ze zijn lichter, dus goedkoper in aankoop. Het voordeel van munten is dat u een bescheidener bedrag kunt investeren. Het voordeel van baren is, dat de relatieve prijs lager is omwille van de lagere productieprijs van de bar ten opzichte van de munten.

 

Gouden munten wegen meestal 31,103 gram of 1 troy ounce. Niet alleen beleggers, maar ook particulieren kiezen vaak voor gouden munten als investering. U kunt al in gouden munten investeren vanaf relatief kleine bedragen. Vaak worden gouden munten in grote aantallen aangekocht om een vermogen veilig te stellen. Gouden beleggingsmunten of bullion munten zijn bijzonder vlot verhandelbaar, ook internationaal, en daarom zeer populair bij beleggers.

 

Een goudstaaf of goudbaar is de bekendste vorm van goudinvestering. Er bestaan goudbaren in allerlei gewichten: van 5 gram tot 12,5 kilogram. Alle goudbaren bij de Silvercorner worden standaard geleverd met een echtheidscertificaat. Goudbaren zijn prima verhandelbaar, ook internationaal. Er wordt geen btw geheven op goudbaren, omdat ze gezien worden als belegging. De goudbaren die u via onze website kunt aankopen, hebben een zuiverheid van 99,99% of 24 karaat en wegen 250 gram.

Steeds meer mensen beleggen sinds enkele jaren in gouden munten of goudbaren. Op die manier stellen ze hun spaargeld veilig in deze economisch onzekere tijden. De financiële zekerheid die de aankoop van edelmetaal biedt, is enorm. Geld op de bank zetten brengt weinig tot niks meer op. En bovendien loert altijd het risico van een economische crisis of bankencrisis om de hoek. Beleggen in goud vormt het perfecte antwoord op deze onzekerheid. Goud heb je letterlijk zelf in eigen handen, dit kostbare edelmetaal is inwisselbaar voor elke munteenheid ter wereld, én bovendien blijft de goudprijs stijgen omdat dit edelmetaal steeds schaarser wordt. Naarmate de situatie in de wereld onzekerder en onstabieler wordt, zullen edelmetalen bovendien steeds sterker gegeerd worden.

Er zijn wezenlijke verschillen tussen beleggen in goudmijnaandelen en het aankopen van gouden munten of baren als investering. In principe zouden goudmijnaandelen een hoger rendement moeten kunnen bieden: bij een stijging van de goudprijs neemt de winstmarge op elke gram goud toe en stijgt de winst dus exponentieel. Maar de bedreigingen zijn absoluut niet te onderschatten: er zijn heel wat onzekere factoren die ervoor zorgen dat de Silvercorner zeker niet aanraadt om in goudmijnaandelen te beleggen. Zo is er bijvoorbeeld het marktrisico. Financiële markten zijn bijzonder instabiel. De obligatiemarkt, de beurzen: ze bieden geen enkele stabiliteit meer. Bovendien is het bijzonder moeilijk om de juiste aandelen te kiezen. Zeker 90% van de goudmijnaandelen is van dubieuze kwaliteit.

 

Fysiek goud heeft in vergelijking met deze onzekerheden een veel grotere betrouwbaarheid. In 2016 is de goudprijs alleen maar blijven stijgen en dat maakt fysiek goud absoluut de minst risicovolle investering.

Goud kopen en verkopen gebeurt wereldwijd 24 uur per dag, zeven dagen op zeven. Meestal wordt goud telefonisch of online verhandeld. Dataleveranciers (bijvoorbeeld Bloomberg) publiceren na elke transactie de meest actuele goudprijs. Als u beslist om bij de Silvercorner goud aan te kopen, dan gebeurt dat sowieso aan de meest actuele goudprijs.

 

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de goudprijs:

 

  • Vraag en aanbod. Als centrale banken hun enorme voorraden verkopen, dan heeft dit vanzelfsprekend invloed op de goudkoers.
  • Inflatie. Als er inflatie is, stijgen alle prijzen. Uiteraard ook de prijs van edelmetalen. Zelfs al ser inflatie dreigt, dan stijgt de goudprijs meestal al.
  • Marktrente: als de rente bij de banken stijgt, dan is de kans groot dat de goudprijs zal dalen. Logisch, want op dat moment zullen beleggers eerder hun geld veilig stellen op een spaarrekening, dan het te investeren in goud.
  • Wereldwijde politieke (in)stabiliteit. Dreigt er oorlog of heerst er terreur, dan zien we vaak dat mensen teruggrijpen naar goud als veilige haven. Dit zorgt voor een stijging van de goudprijs.

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 55 653,99
Goud - 1 oz:   € 1 731,01
Goud - 1 gr:   € 55,65

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 643,87
Zilver - 1 oz:   € 20,03
Zilver - 1 gr:   € 0,64
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!