Originele Nederlandse gouden tientjes.
Gouden tientje - Willem

Gouden Tientje - 10 Gulden Nederland

Beschikbaarheid: goed verkrijgbaar

De Nederlandse Gouden Tientjes, de gouden muntstukken van tien gulden, werden al in 1818 geslagen. Gouden Tientjes worden vooral gekocht als beleggingsmunt, minder als verzamelmunt. Deze gouden muntjes wegen 6,72 gram en bevatten 6,048 gram puur goud. Bij Silver Corner kunt u drie soorten Gouden Tientjes kopen: de Wilhelmina en de Willem. Bovendien kunt u ze bij ons per stuk kopen. Dat is uniek! Een groot voordeel voor wie met bescheiden bedragen in goud wil investeren.

Prijs per eenheid incl. btw:
€ 299.35

Meer details over het gouden Tientje

1. Willem
De Gouden Tientjes met daarop de afbeelding van Willem dateren uit de periode tussen 1813 en 1890. Het gaat daarbij om Willem I, Willem II en Willem III.

Op het Gouden Tientje met Willem I erop, zien we het portret van Willem I. Er staat ook een opschrift op: “Willem Koning der Ned. G. H. V. L.”, wat staat voor “Koning der Nederlanden Groot Hertog van Luxemburg”. Op de achterkant staan de nominale waarde, 10 gulden, en het Nederlandse wapen.

Op het Gouden Tientje met Willem II erop, staat een portret van Willem II. Op de rand lezen we dezelfde tekst als op de Willem I-munt: “Willem Koning der Nederlanden Groot Hertog van Luxemburg”. Achteraan staan het Nederlandse wapen en de nominale waarde van 10 gulden.

Op het Gouden Tientje met Willem III erop, zien we Willem III met daarrond de tekst ‘God zij met ons’. Onder zijn portret staat ‘Koning Willem de derde’ geschreven. Op de achterkant staan opnieuw de nominale waarde en het Nederlandse wapen.2. Wilhelmina
De Gouden Tientjes met daarop de afbeelding van koningin Wilhelmina dateren uit de periode tussen 1892 en 1933. Er bestaan verschillende uitvoeringen van deze munt. De oudste (periode 1892-1895) tonen  Wilhelmina als jonge vrouw met lang haar. Op de Gouden Tientjes die van iets later dateren, zien we Wilhelmina met een tiara. De nog jongere Tientjes hebben een afbeelding van dezelfde koningin in een bontmantel. De laatste Gouden Tientjes met Wilhelmina’s afbeelding, beelden haar af als oudere vrouw.


Nominale waarde

De ‘10’ in ‘Gouden Tientje’ staat effectief voor 10 gulden. In 1875 was de intrinsieke waarde van deze munt gelijk aan de nominale waarde.

Samenstelling

Gouden Tientjes zijn de bekendste Nederlandse gouden munten. De zuiverheid bedraagt 90% of 21,6 karaat. Gouden Tientjes wegen 6,72 gram en bevatten 6,048 gram puur goud.

Btw

Goud dat gekocht wordt als belegging, is vrijgesteld van btw, dus ook het Gouden Tientje.

Historiek

Deze gouden munt wordt geproduceerd in Nederland sinds 1808, ten tijde van Napoleon, die koning van Holland was van 1806 tot 1810. Deze versie van het Gouden Tientje was iets zuiverder en iets zwaarder dan de Gouden Tientjes die vanaf 1818 geslagen werden.  • Netto gewicht goud: 6,05 gram
  • Gewicht: 6,725 gram
  • Zuiverheid: 90% zuiver of 21,6 karaat
  • Afmetingen: 22,5 mm x 1,31 mm
  • Materiaal: goud
  • Herkomst: Nederland 
  • Jaartal: variabel

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 48 784,75
Goud - 1 oz:   € 1 517,35
Goud - 1 gr:   € 48,78

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 549,72
Zilver - 1 oz:   € 17,10
Zilver - 1 gr:   € 0,55
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!