Gouden Krugerrand - 1 OZ
Gouden munt

Gouden Krugerrand - 1 ounce

Beschikbaarheid: goed verkrijgbaar

De Krugerrand, soms ook ‘gouden rand’ genoemd, is de oudste gouden belegginsmunt ter wereld. Deze munt wordt al sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika. Het is de eerste gouden beleggingsmunt die precies 1 troy ounce puur goud bevat.

Prijs per eenheid incl. btw:
€ 1550.71

Meer details over de gouden Krugerrand

Beschrijving

Vooraan is Paul Kruger afgebeeld. In 1883 werd hij de eerste president van de onafhankelijke provincie Transvaal. Paul Kruger staat symbool voor de strijd voor onafhankelijkheid van Zuid-Afrika. De bergketen Witwatersrand in Transvaal, een streek waar nog steeds veel goud gevonden wordt, gaf de munt (en ook de munteenheid van Zuid-Afrika) de naam ‘Rand’. 40% van al het goud ter wereld is afkomstig van deze goudader.

Op de achterkant van de munt staat een springbok, een typisch Afrikaans savannedier. Ook het jaar van uitgifte en de tekst ‘Fynegoud 1 oz fine gold’ zijn er af te lezen.

Nominale waarde

De gouden Krugerrand heeft geen nominale waarde, maar geldt toch als wettig betaalmiddel in Zuid-Afrika. De waarde is rechtstreeks afhankelijk van de goudprijs.

Samenstelling

De gouden Krugerrand weegt 33,93 gram, of 1,09 troy ounce. Deze munt bestaat voor  91,67% uit puur goud (24 karaat) en voor 8,33% uit koper. Door het aanwezige koper in de samenstelling kleurt de munt roodachtig en is ze steviger en beter bestand tegen krassen. In de munt is 1 troy ounce aan puur goud verwerkt. De Krugerrand heeft dus een totaal goudgehalte van 22 karaat.


Btw

Goud dat gekocht wordt als belegging, is vrijgesteld van btw. De prijs van beleggingsgoud staat immers internationaal vast, waardoor een btw-heffing de concurrentieverhoudingen zou verstoren.

Historiek

Deze gouden munt wordt sinds 1967 geslagen door South African Mint, in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering. Goud is de belangrijkste delfstof in Zuid-Afrika. Al snel werd de munt zeer populair. Nog steeds is het een van de bekendste gouden munten. Wat zeker bijdroeg aan de populariteit van de Krugerrand, is het feit dat verschillende landen tijdens de jaren ’70 en ’80 verboden om deze munt in te voeren als protest tegen het apartheidsregime. In 1994, met het einde van de apartheid, werden de importverboden weer opgeheven. Intussen zijn er wereldwijd al 50 miljoen exemplaren van deze gouden Krugerrands verkocht.

Beleggen in gouden munten: een uitstekende keuze

Een veilige keuze

Wie wil beleggen, kan kiezen voor aandelen, opties of onroerend goed. Voor wie op lange termijn wil beleggen, zijn edelmetalen bijzonder geschikt. De prijzen van goud en zilver stijgen de laatste jaren sterk. Beleggen in goud is de beste verzekering tegen economische tegenslagen. Goud zal sowieso altijd haar waarde behouden, zelfs mocht een wereldwijde financiële crisis toeslaan. Sinds 2008 is de vraag naar goud zeer sterk gestegen.

Waarom beleggen in de gouden Krugerrand?

De Krugerrand was de eerste moderne gouden munt en is daarom zeer interessant als beleggingsmunt. Ze is wereldwijd zeer gekend en makkelijk verhandelbaar. Van de Krugerrand wordt beweerd dat ze aanwezig is in de portefeuille van elke belegger in goud.

Prijsgarantie: de meest actuele prijs

U kunt op deze site live de koersen van de goud- en zilverprijs volgen. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele informatie bij de hand. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

  • Gewicht: 33,93 gram of 1,09 troy ounce
  • Zuiver goudgewicht: 31,10 gram of 1 troy ounce
  • Diameter: 32,8 mm
  • Dikte: 2,84 mm
  • Nominale waarde: /
  • Materiaal: goud
  • Zilvergehalte: 91,67% - 22 karaat
  • Land van herkomst: Zuid-Afrika
  • Munthuis: South African Mint

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 48 722,21
Goud - 1 oz:   € 1 515,41
Goud - 1 gr:   € 48,72

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 548,11
Zilver - 1 oz:   € 17,05
Zilver - 1 gr:   € 0,55
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!