Zilveren American Silver Eagle munt - 1 ounce 2016
Zilveren munten kopen bij Silver Corner

Zilveren American Silver Eagle munt - 1 ounce 2018

Beschikbaarheid: goed verkrijgbaar

De Amerikaanse Silver Eagle wordt sinds 1986 geslagen en is één van de meest verkochte zilveren beleggingsmunten ter wereld. Deze pure zilveren munt is vooral bij Amerikaanse beleggers zeer populair en is wereldwijd verhandelbaar.

Stapelkorting:
- 20 Silver Eagles in een tube
- 500 Silver Eagles in een monsterbox

Prijs per eenheid incl. btw:
€ 20.26

Meer details over de Silver Eagle (2018)

Beschrijving


Vooraan op de munt staat Lady Liberty: het symbool voor de USA. Ze draagt een tak in haar hand en de Amerikaanse vlag om haar schouders. De zon symboliseert de toekomst: Lady Liberty wandelt vastberaden de toekomst tegemoet. Rondom de munt staat ‘Liberty’ geschreven, en rechts lezen we het motto ‘In God we trust’.

Op de achterzijde van de munt staat de vogel waar ze haar naam aan ontleent: een heroïsche arend. De arend staat eveneens symbool voor Amerika. De achterkant van de munt werd ontworpen door John Mercanti, wiens initialen rechts van de arend te lezen zijn. Op de linten die de arend draagt, staat de uitspraak ‘E Pluribus Unum’, wat ‘Uit velen één’ betekent. De arend houdt in zijn klauwen ook een olijftak en pijlen. Op de zeer gedetailleerde tekening tellen we ook 13 sterren, één voor elke oorspronkelijke staat van Amerika. Bovenaan staat de tekst ‘United States of America’ en onderaan zijn de nominale waarde, het zuiverheidsgehalte en het gewicht van de munt af te lezen.

Nominale waarde

De Silver Eagle heeft een face value en is dus een wettig betaalmiddel. De nominale waarde van de Silver Eagle bedraagt 1 USD, 1 Amerikaanse dollar.

Btw

Op deze Silver Eagle wordt, net zoals op andere zilveren munten, geen btw geheven. De Silver Eagle valt onder de margeregeling. Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge van de verhandelaar. Op de website ziet u de prijzen inclusief btw.


Historiek

Het ontwerp voor de ‘Walking Liberty’ op de voorzijde van de munt komt van Adolph Weimans. Hij tekende deze wandelende ‘Lady Liberty’ oorspronkelijk voor de Walking Liberty muntstukken van een halve dollar die tussen 1916 en 1947 gebruikt werden. Nog lang daarna bleef deze munt verzamelaars intrigeren. In 1986 begon de US  Mint zilveren beleggingsmunten uit te geven en werd besloten deze tekening over te nemen.

Beleggen in zilver: een goede keuze

Een veilige keuze

Steeds meer mensen beleggen in zilveren munten. Beleggen in zilver houdt dan ook weinig risico in. In tijden van economische onrust is beleggen in zilver het beste wat je kunt doen om je kapitaal veilig te stellen. Er wordt voorspeld dat de zilverprijs zal stijgen, sterker nog dan de prijs van het goud.

Zilver: steeds zeldzamer goed

De wereldwijde zilvervoorraad wordt kleiner. En de vraag naar zilver blijft stijgen. Dit zorgt voor een prijsstijging, waardoor beleggers steeds vaker voor zilver kiezen.

Waarom beleggen in de Silver Eagle?

De Silver Eagle is vooral populair in Amerika, waar men liever een munt uit eigen land koopt dan de Oostenrijkse Philharmoniker of de Canadese Maple Leaf. Door het iconische design is het een zeer gekende munt die wereldwijd verhandelbaar is.

Prijsgarantie: de meest actuele prijs

U kunt op deze site live de koersen van de goud- en zilverprijs volgen. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele informatie bij de hand. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

  • Gewicht: 31,103 gram of 1 troy ounce
  • Diameter: 40,6 mm
  • Dikte: 2,98 mm
  • Nominale waarde: USD $1.00
  • Materiaal: zilver
  • Zilvergehalte: 99,99%
  • Jaartal: 2018
  • Land van herkomst: Amerika
  • Munthuis: US Mint

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 48 711,31
Goud - 1 oz:   € 1 515,07
Goud - 1 gr:   € 48,71

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 548,50
Zilver - 1 oz:   € 17,06
Zilver - 1 gr:   € 0,55
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!