Zilveren Philharmoniker munt
1 ounce zilver

Zilveren Philharmoniker munt - 1 ounce 2018

Beschikbaarheid: goed verkrijgbaar

Deze populaire Oostenrijkse belegginsmunt uit 2017 heeft een zilvergehalte van 99,9%. Deze munt is vrij recent ontstaan: sinds 2008 wordt ze uitgegeven door Oostenrijkse Mint, die daarmee de eerste Europese zilveren beleggingsmunt op de markt bracht.

Stapelkorting:
- 20 Philharmonikers in een tube
- 500 Philharmonikers in een monsterbox

Prijs per eenheid incl. btw:
€ 19.65

Meer details over de Philharmoniker Zilveren munt (2018)

Beschrijving

Deze mooie zilveren munt met gladde rand is ontworpen door de wereldberoemde graveerder Thomas Pesendorfer. Vooraan op de zilveren Wiener Philharmoniker munt staat een orgel. Het gaat om het orgel dat in de Goldener Saal (Gouden Hal) staat, de grootste zaal van het Weense concertgebouw. Bovenaan staat ‘Republik Österreich’ geschreven, onderaan zijn het gewicht van de munt en het zuiverheidsgehalte af te lezen, samen met de nominale waarde en het jaar van uitgifte.

Op de achterzijde zien we verschillende instrumenten: centraal een cello met daarrond vier violen. Bovenaan van links naar rechts een hoorn, een fagot en een harp. Ze symboliseren samen het Weense Filharmonische Orkest: ‘Wiener Philharmoniker’, zoals boven de instrumentengroep geschreven is.

Nominale waarde

De zilveren Wiener Philharmoniker heeft een nominale waarde van 1,5 euro. Het is in principe een wettig betaalmiddel. Nochtans aanvaardt men de munt enkel in Oostenrijk. De intrinsieke waarde van de munt, die bepaald wordt door de zilverprijs, is veel hoger dan de nominale waarde van anderhalve euro.

Btw

Op deze zilveren Wiener Philharmoniker wordt, net zoals op andere zilveren munten, geen btw geheven. Ze vallen onder de margeregeling. Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge van de verhandelaar. Op deze website staan de prijzen inclusief btw.

Historiek

Het munthuis Münze Österreich of Oostenrijkse Mint begon in 1989 met het uitgeven van de gouden Wiener Philharmoniker munt. Dit als eerbetoon aan het bekende Weense orkest. Het munthuis speelde hiermee in op een groeiende vraag vanuit de markt naar gouden munten. Deze gouden munt was bijzonder succesvol. Toen mensen ook vaker in zilver gingen investeren, besliste Oostenrijkse Mint in 2008 om ook een zilveren versie van deze munt te beginnen slaan. Intussen worden er meer dan tien miljoen zilveren Wiener Philharmoniker munten per jaar verkocht.

Beleggen in zilver: een goede keuze

Een veilige keuze

De instrinsieke waarde van zilver blijft stabiel, omdat ze voortkomt uit de fysieke eigenschappen van het edelmetaal. Wie in zilver belegt, kiest ook voor veiligheid. Investeren in zilver kan bijzonder winstgevend zijn. Het is bovendien ook goedkoper dan goud, waardoor het ook toegankelijker is voor de beginnende belegger. In tijden van economische crisis of onzekerheid is het een verstandige beslissing om te investeren in zilver.

Zilver: steeds zeldzamer goed

De wereldwijde zilvervoorraad slinkt. En tegelijkertijd stijgt de vraag naar zilver. Dit zorgt voor een prijsstijging, waardoor beleggers steeds vaker voor zilver kiezen.

Waarom beleggen in de zilveren Wiener Philharmoniker?

De zilveren Wiener Philharmoniker is zowel voor verzamelaars als voor beleggers een schitterende investering. Het zuiverheidsgehalte is zeer hoog en de verfijnde uitwerking van de munt maken haar tot een begeerd object.

Prijsgarantie: de meest actuele prijs

U kunt op deze site live de koersen van de goud- en zilverprijs volgen. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele informatie bij de hand. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

  • Gewicht: 31,103 gram of 1 troy ounce
  • Diameter: 37 mm
  • Dikte: 3,2 mm
  • Nominale waarde: €1.50
  • Materiaal: zilver
  • Zilvergehalte: 99,9%
  • Jaartal: 2018
  • Land van herkomst: Oostenrijk
  • Munthuis: Oostenrijkse munt

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 48 711,35
Goud - 1 oz:   € 1 515,07
Goud - 1 gr:   € 48,71

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 548,14
Zilver - 1 oz:   € 17,05
Zilver - 1 gr:   € 0,55
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!