Zilveren Maple Leaf munt - 1 ounce 2018
Zilveren munten kopen bij Silver Corner

Zilveren Maple Leaf munt - 1 ounce 2018

Beschikbaarheid: goed verkrijgbaar

De zilveren Maple Leaf munt (2018) bevat 1 troy ounce puur zilver. Dit is wereldwijd een van de puurste en populairste zilveren munten. Dankzij haar bekendheid is de Maple Leaf prima verhandelbaar over de hele wereld.

Stapelkorting:
- 25 Maple Leafs in een tube
- 500 Maple Leafs in een monsterbox

Prijs per eenheid incl. btw:
€ 19.66

Meer details over de Maple Leaf Zilveren munt (2018)

Beschrijving

Op de voorzijde van deze bijzonder mooie zilveren munt staat een esdoornblad, het nationale symbool van Canada dat ook op de Canadese vlag prijkt. Rechts naast de steel van het blad staat het veiligheidssymbool: een verkleinde afbeelding van ditzelfde blad met daarin het jaartal 2016. Royal Canadian Mint, het munthuis dat deze munt uitgeeft, zorgt er dankzij een gespecialiseerde microlasertechniek voor dat de munt niet te kopiëren is. Boven het blad staat ‘Canada’, het land van uitgifte. Onderaan is het gewicht aangegeven in het Frans en het Engels. Links en rechts van het blad staan de getallen ‘9999’, die het zuiverheidsgehalte van de munt aanduiden: dit bedraagt namelijk 99,99%.

Op de achterzijde van de munt staat een portret van Queen Elisabeth II. Zij is sinds 1952 koningin van Canada, Groot-Brittanië, Australië en Nieuw-Zeeland. Boven haar afbeelding lezen we haar naam, eronder is de waarde van de munt (5 dollars) aangegeven.


Nominale waarde

De zilveren Maple Leaf munt heeft een nominale waarde van 5 Canadese dollar. Het is in Canada een wettig betaalmiddel, maar wordt niet op die manier gebruikt. De intrinsieke waarde van de munt, die bepaald wordt door de zilverprijs, ligt namelijk veel hoger dan de nominale waarde van 5 dollar.


Btw

Deze munt wordt verhandeld onder de margeregeling. Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge. Hierdoor is het veel interessanter voor particulieren om deze zilveren munten te kopen. De btw zult u dan ook niet op de factuur zien staan. Op deze website staan de prijzen inclusief btw.


Historiek

Het munthuis Royal Canadian Mint begon in 1979 met het uitgeven van Maple Leaf muntstukken in goud. Door het grote succes van deze gouden munt beslisten ze bijna tien jaar later om ook de zilveren versie op de markt te brengen. De eerste zilveren Maple Leaf munten werden in 1988 geslagen.


Beleggen in zilver: een goede keuze

Een veilige keuze

Wie in zilver belegt, kiest voor veiligheid. In tijden van economische crisis of onzekerheid is het een verstandige beslissing om te investeren in zilver. De zilvermarkt is op dit moment bijzonder aantrekkelijk: het is kleine markt (wel 20 keer kleiner dan de goudaandelenmarkt) en bovendien blijft de industriële vraag naar zilver stijgen. Zilver heeft bovendien een intrinsieke waarde: de waarde van het zilver komt voort uit de fysieke eigenschappen ervan. Zilver geldt wereldwijd als een waardevol edelmetaal en zal die waarde nooit volledig verliezen.

Zilver: steeds zeldzamer goed

Terwijl de vraag naar zilver groeit, verkleint de wereldwijde zilvervoorraad razendsnel. Dit zorgt voor een prijsstijging, waardoor beleggers de laatste jaren vaker voor zilver kiezen.

Waarom beleggen in de zilveren Maple Leaf munt?

De zilveren Maple Leaf munt is de zuiverste zilveren beleggingsmunt op de markt. De combinatie van de grote puurheid en de betaalbaarheid van deze munt maken haar zo gegeerd. De Maple Leaf is bovendien perfect wereldwijd verhandelbaar.


Prijsgarantie: de meest actuele prijs

U kunt op deze site live de koersen van de goud- en zilverprijs volgen. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele informatie bij de hand. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

  • Gewicht: 31,103 gram of 1 troy ounce
  • Diameter: 38 mm
  • Dikte: 3,3 mm
  • Nominale waarde: CAN $5.00 (Canadese dollar)
  • Materiaal: zilver
  • Zilvergehalte: 99,99%
  • Jaartal: 2018
  • Land van herkomst: Canada
  • Munthuis: Royal Canadian Mint

 

Nieuwsbrief

Actuele koersen

 

Goud vandaag

Goud - 1 kg:   € 48 718,64
Goud - 1 oz:   € 1 515,30
Goud - 1 gr:   € 48,72

Zilver vandaag

Zilver - 1 kg:   € 548,54
Zilver - 1 oz:   € 17,06
Zilver - 1 gr:   € 0,55
waarom kopen bij Silvercorner

Verzekerde verzending

Alle pakketten worden 100% verzekerd verzonden. U kiest dus voor een zorgeloze investering. Bovendien wordt uw aankoop in een anonieme verpakking bezorgd.

Advies bij uw aankoop

heeft u vragen bij uw eerste aankoop of advies nodig bij een grote investering? Op eenvoudig verzoek ontvangt u gratis advies voor uw mogelijke investering.

Afhalen na afspraak

Woont u in Zeeland en wenst u te besparen op de verzendingskosten? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestelling zelf af te halen in onze winkel te Axel!